Prijzen & Onderzoekskosten

Indien een toestel bij ons wordt binnengebracht waarvan niet meteen duidelijk is wat er aan de hand is kijken wij het toestel eerst zelf na. Dit onderzoek kost 39 euro incl. BTW.

Sommige kleine problemen kunnen binnen de onderzoekskosten worden opgelost. Wij repareren dan uw toestel voor slechts 39 euro. In andere gevallen moet er misschien meer gebeuren of komen er zelfs onderdelen bij. Indien het duurder wordt dan 39euro overleggen wij met U.

Als wij uw toestel hebben nagekeken krijgt u van ons een prijsopgave en kunt u kiezen om het te laten maken of niet. De onderzoekskosten zitten dan al in prijsopgave inbegrepen. Indien u afziet van een reparatie betaald u enkel de onderzoekskosten.

In enkele gevallen kunnen deze kosten hoger uitvallen. Dat heeft dan vaak te maken met onderdelen die wij soms moeten kopen om het onderzoek mogelijk te maken. Er kunnen evt. verzendkosten bij komen etc. U krijgt dat allemaal te horen als wij extra kosten moeten maken.

Indien wij u niet kunnen helpen hoeft u meestal ook niets te betalen. De onderzoekskosten zijn dan voor onze rekening.

Voor sommige reparaties zijn er geen onderzoekskosten. Er is dan vooraf al duidelijk wat er moet gebeuren. Bv een scherm wat gebroken is, behoeft niet onderzocht te worden. U krijgt dan vrijwel meteen een prijsopgave tenzij het een aanraak/touch scherm betreft. Dit zijn altijd moeilijke reparaties waarbij wij per geval eerst moeten opvragen wat de kosten zijn van de benodigde onderdelen.

Wij hebben dus geen vaste prijzen of uurloon voor reparaties. Elke reparatie is namelijk anders. Voor andere zaken zoals systeembeheer, hulp-op-afstand, datarecovery, website maken, krijgt u van ons een prijsopgave.

Mocht u overgaan tot een reparatie kan het zijn dat u een aanbetaling moet doen. Dat is met name het geval als wij een onderdeel moeten bestellen en als u het toestel tussentijds wilt blijven gebruiken. Een speciale bestelling kunnen wij niet namelijk terugdraaien. Als u een reparatie wilt annuleren terwijl er onderdelen in bestelling staan krijgt u dus geen geld terug. Dat is om te voorkomen dat wij met onderdelen blijven zitten die wij niet meer verkocht krijgen. Als een onderdeel toch niet leverbaar blijkt te zijn dan kunnen wij in overleg uw bestelling meestal gewoon kosteloos annuleren.