Klachtenregeling

Omdat wij onze klanten een optimale service willen verlenen vinden wij het belangrijk van u te horen als u klachten heeft over het door u gekochte product, geleverde dienst, service, of uitgevoerde reparatie. Doe dit – mede om eventuele schade te beperken – zo snel mogelijk. Volgens de wet is een klacht op tijd kenbaar gemaakt als dit binnen twee maanden na ontdekking gebeurt. Dit geldt ook in het geval dat het gekochte product niet de eigenschappen heeft die u op grond van de koopovereenkomst mocht verwachten. Het is in uw belang om uw klachten schriftelijk of per e-mail kenbaar te maken.

Wij willen u vragen om eventuele klachten zo snel mogelijk te melden. Liefst binnen 14 dagen nog zodat wij nog kunnen vaststellen of een reparatie niet goed is uitgevoerd of dat er nog iets anders aan de hand is. Ondanks wij onze reparaties zo goed mogelijk proberen uit te voeren kan het zijn dat u nog problemen ervaart of dat de problemen terugkomen. Laat het ons weten, dan kijken wij samen hoe wij het op kunnen lossen. Als wij na 14 dagen niets meer van u hebben vernomen gaan wij ervan uit dat wij u tevreden bent.

Garantie

Op reparaties geven wij 12 maanden garantie waarvan 3 maanden volledige garantie. Dat wil zeggen 3 maanden op arbeidsloon en onderdelen. Na 3 maanden heeft u alleen garantie op de onderdelen en/of producten conform de fabrikant met uitzondering van Accu’s. (6 maanden). Indien de garantie van een product mogelijk langer is dan 12 maanden, kunnen wij voor u de fabrikant hierop aanspreken en proberen alsnog iets voor garantie te claimen. Eventuele handelingskosten en verzendkosten komen dan voor rekening van de klant.

Zie ook onze algemene voorwaarden