MFA
Beveilig uw Microsoft365 account met MFA

Wat is dat MFA en waarvoor heb ik het nodig?

MFA staat voor Multi Factor Authenticatie en u heeft het nodig om de toegang tot uw Microsoft365 Account beter te beveiligen. Een gebruikersnaam en een wachtwoord alleen is namelijk niet veilig genoeg. Als iemand uw gebruikersnaam en wachtwoord WEET kan hij ongemerkt bij uw gegevens. Met MFA regelen we de toegang met iets extra’s, met iets wat iemand in zijn bezit HEEFT. Dit is 2Factor Authorisatie zoals misschien bekend bij de Apple gebruikers.

• Iets wat iemand WEET zoals een wachtwoord of een pincode
• Iets wat iemand HEEFT zoals een mobiele telefoon, een ‘fido2‘ hardware token
• Iets wat iemand IS zoals een vingerafdruk of gezichtsherkenning

Ook kan men de toegang beperken tot een enkel apparaat, een bepaalde webbrowser of een enkele locatie waardoor nog meer factoren onderdeel gaan uitmaken van het autoriseren. Het komt erop neer dat u de toegang tot uw Microsoft365 het beste kunt beveiligen door middel van fysieke autorisatie. Zodat u toestemming voor toegang moet geven middels uw telefoon.

MFA heeft zeker ook nadelen.
– U moet vaker een extra handeling uitvoeren omdat u uzelf moet autoriseren middels een sms code of een druk op een gekoppelde App op uw telefoon. Gelukkig went dit erg snel maar vergeet uw telefoon niet anders kunt u niet inloggen.

– Verouderde Apps werken niet meer omdat deze geen Moderne Authenticatie ondersteunen. Uw gebruikersnaam en wachtwoord alleen is immers niet genoeg om bv uw Mail app te koppelen.

– Sommige situaties lenen zich niet goed voor MFA. Denk aan gedeelde accounts of het activeren van software.

– Een nieuwe telefoon of een nieuw 06 nummer moet u net als de 1e keer, opnieuw koppelen aan uw Microsoft365 account.

Met MFA moet u uw mobiele telefoon en/of uw 06nr gebruiken om in te kunnen loggen.

Voordat u aan de slag gaat met MFA kunt u het beste eerst de Microsoft Authenticator App downloaden en installeren op uw telefoon. Na de installatie wordt u meteen gevraagd om een account te koppelen. Sla dit even allemaal over zodat we later een Bedrijfs en/of Werkaccount kunnen toevoegen aan deze App.

Hoe u MFA moet instellen leest u op de volgende pagina.

Als uw Microsoft365 leverancier helpen wij u graag met het instellen.